Συνταγή για λευκό γλάσο για να στολίσετε μπισκότα και βασιλόπιτα

Η παρασκευή που θα απογειώσει την γεύση και την εμφάνιση των γλυκών σας
Της Αλίκης Τάμπου
Υλικά:
- 360 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι γλυκόζης
- 65-75 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το σιρόπι γλυκόζης και το νερό μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Αν είναι πολύ πηχτό και είναι σχεδόν αδύνατο να ανακατευτεί χρησιμοποιείστε το σύρμα και ανακατέψτε με ακόμα 1/2 κουταλιά της σούπας (8 ml) νερό. Αν σηκώσετε το σύρμα και αφήσετε το γλάσο να πέσει, η «κλωστή του γλάσου» θα κρατήσει το σχήμα της για λίγα δευτερόλεπτα πριν ξαναγίνει ένα πάλι με το γλάσο , αυτή είναι η σωστή πυκνότητα του γλάσου. Αν είναι πολύ πηχτό (μερικές φορές είναι), χτυπήστε με σύρμα ακόμα 8 ml νερό ή όσο χρειάζεται για το φέρετε στην επιθυμητή μορφή. Για να απλώσω το γλάσο γεμίζω σακουλάκια κορνέ κόβοντας μια μικρή τρυπίτσα στην γωνία, πρώτα φτιάχνω το περίγραμμα και μετά γεμίζω στη μέση. Αν προσθέσετε κομματάκια τρούφας ή μικρά ζαχαρωτά πάνω στο γλάσο, προσθέστε τα αμέσως μετά την εφαρμογή του γλάσου μπισκότο σας για να ενσωματωθούν και να κολλήσουν. Αφήστε το γλάσο να στεγνώσει και να πήξει.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις