Το σνακ που λατρεύουν όλα τα παιδιά μπορείς πλέον να το φτιάξεις και στο σπίτι

Της Αλίκης Τάμπου

Αυτή η συνταγή για σπιτικό παριζάκι είναι μια γευστική ιδέα για σνακ που λατρεύουν τα παιδιά σε μια υγιεινή και οικονομική εκδοχή. Το προσθέτουμε στο τοστ αλλά και στην σαλάτα μας. 

Υλικά

  • 600-700 γρ. κιμά κοτόπουλο από μπούτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι χονδρό
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Λίγο πιπέρι

Πώς να φτιάξετε αυτήν την συνταγή για σπιτικό παριζάκι 

Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει κιμά κοτόπουλο από μπούτι περασμένο 2 φορές ή αγοράστε την 1 σκαφάκι φιλέτο μπούτι και κόψτε το στον πολυκόφτη σας. Προσοχή όμως με τον συμβατικό πολυκόφτη τύπου multi δεν θα τα καταφέρετε εκτός αν έχετε τα τύπου blender που κάνουμε τα smoothies. Παίρνουμε τον κιμά κ ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα συστατικά. Σε λαδόκολλα βάζουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα μας σε σχήμα ράβδου και τυλίγουμε σαν καραμέλα τις άκρες. Φτιάχνουμε 2 μεγάλες «καραμέλες».

Στον ατμομάγειρα ή χρησιμοποιώντας  το  ανοξείδωτο σκεύος που μαγειρεύουμε στον ατμό που μοιάζει με καλαθάκι και μπαίνει  μέσα στην κατσαρόλα, βάζουμε τις 2 «καραμέλες» μας και βράζουμε στον ατμό για 1,5 ώρα σε μέτρια ένταση. Όταν κρυώσει βγάζουμε από την λαδόκολλα και κόβουμε σε ροδέλες.

Διατηρείται 3 με 4 ημέρες στην συντήρηση και μπαίνει στην κατάψυξη ώστε να βγάζετε λίγο λίγο όσο θέλετε για το τόστ. 

Διαβάστε επίσης: 

Συνταγή για κριτσίνια καρότου, ένα σνακ για όλες τις ώρες!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις