Οι ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες δημιούργησαν έναν μοναδικό καρπό.

Το όνομα του προήλθε από τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα, τα οποία έτρωγαν φύλλα και φρούτα του συγκεκριμένου φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους γινόταν δυνατότερο και πιο λαμπερό.

Γιατί το ελληνικό ιπποφαές θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο 

Ο λόγος για το ιπποφαές, όπου στην αρχαιότητα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο και χρησιμοποιούνταν ευρέως. Στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται μόλις τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα παραγωγών ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ όπως ονομάζεται, ιδρύθηκε το 2015.Οι καλλιεργητές της ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ προέρχονται από διαφόρους τομείς της οικονομίας όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, γεωπόνοι κά.

Οι καλλιέργειες βρίσκονται σε διαφορές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Η καλλιέργεια από τη διαμόρφωση του χωραφιού, τη φύτευση και όλη τη διάρκεια της παραγωγικής ζωής του δέντρου υποστηρίζεται τεχνικά από τους ανθρώπους της ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος του γεωπονικού τμήματος της ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ Κωνσταντίνος Κόκκινος, η καλλιέργεια ποικιλιών του M.A. LISAVENKO με εξαιρετικά χαρακτηριστικά καρπού σε συνδυασμό με τις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες συντέλεσαν στην δημιουργία ενός μοναδικού καρπού ιπποφαούς στην Ελλάδα.

Η διαφοροποίηση για το ελληνικό ιπποφαές στην παγκόσμια αγορά προσδίδει, σύμφωνα με τον ίδιο, μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα κερδοφορίας από την καλλιέργεια. Για να καταλήξει τονίζοντας σύμφωνα με τις ευεργετικές του ιδιότητες:

«Το ιπποφαές Θεωρείται από τις πιο ισχυρές τροφές με αντιοξειδωτική δράση. Τα φρούτα του ιπποφαούς έχουν ένα μοναδικό συνδυασμό βιταμινών Β1, Β2, Β6, Β9, Β12, C, D, E, A, K, ακόρεστων λιπαρών οξέων Ω3, Ω6, Ω9 και του σπανίου Ω7 και άλλων βιοενεργών συστατικών: τοκοφερόλες, φλαβονοειδή, καροτενοειδή, διάφορα αμινοξέα και είναι επίσης πηγή φωσφόρου, καλίου, σιδήρου, κοβαλτίου, μαγγανίου, βορίου, αλουμινίου, πυριτίου, μαγνησίου, και άλλων ιχνοστοιχείων σε συγκεντρώσεις όπου κανένα άλλο φυτό δεν έχει».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις