Ο κουρκουμάς είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στη γη. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες περιλαμβάνουν την ανακούφιση από το κοινό χειμερινό κρυολόγημα, τους πόνους στις αρθρώσεις, τη δυσπεψία και τον βήχα

Ο κουρκουμάς είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στη γη. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες περιλαμβάνουν την ανακούφιση από το κοινό χειμερινό κρυολόγημα, τους πόνους στις αρθρώσεις, τη δυσπεψία και τον βήχα.

Για άμεση ανακούφιση, μπορείς να προσθέσεις μια πρέζα κουρκουμά σε ροφήματα όπως το γάλα και το τσάι. Η καθημερινή κατανάλωση κουρκουμά μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Επιπλέον, μια νότα κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει πολύ στη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας. Ο κουρκουμάς είναι ένα αντιοξειδωτικό που ωφελεί τον οργανισμό από μέσα προς τα έξω. Για να επιβιώσει κανείς στους σκληρούς χειμώνες, πρέπει να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε λιπαρά και πρωτεΐνες. Επίσης, καταναλώνουμε ζεστά ροφήματα που μπορεί να είναι καταπραϋντικά αλλά να διαταράσσουν το πεπτικό σύστημα. Ο κουρκουμάς προσθέτει γεύση στα τρόφιμα και βοηθά στην πέψη. Η κατανάλωση τροφής με κουρκουμά δίνει επίσης μια υγιή λάμψη στο δέρμα σας, καθώς το σώμα απαλλάσσεται από τις τοξίνες.

Η αρχή του χειμώνα σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου της γρίπης. Στα περισσότερα ασιατικά νοικοκυριά, το γάλα κουρκουμά είναι ένα φυσικό φάρμακο. Πολλές έγκυες γυναίκες αναζητούν επίσης παρηγοριά στο γάλα κουρκουμά στην ήπια γρίπη. Ο κουρκουμάς βοηθά στην εξάλειψη της βακτηριακής λοίμωξης και ανακουφίζει τον πονόλαιμο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις