Υπάρχουν κάποιες τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε καθώς μεγαλώνουμε.

Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας γερνά μαζί με το σώμα μας. Και με κάθε χρόνο που περνά, ο εγκέφαλός μας υφίσταται αλλαγές που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο άνοιας, απώλειας μνήμης και αλλαγές στους νευροδιαβιβαστές. Σύμφωνα με το Postgraduate Medical Journal, πράγματα όπως η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και η άφθονη άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπτώσεων μιας γήρανσης του εγκεφάλου. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλό μας και αυτές που ίσως θέλουμε να αποφύγουμε.

Τα πρωινά που γερνούν τον εγκέφαλο

Σύμφωνα με την Courtney D’Angelo, MS, RD, συγγραφέα του GoWellness, υπάρχουν κάποια πρωινά που γερνούν τον εγκέφαλο. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες που περιλαμβάνονται σε πρωινά όπως τα ζαχαρούχα δημητριακά, τα ντόνατς, το λευκό τοστ και την μαρμελάδα κάνουν τα συγκεκριμένα τρόφιμα μερικά από τα χειρότερα που μπορούμε να φάμε κατά την εποχή που μεγαλώνουμε.

«Όταν τρώτε επεξεργασμένους υδατάνθρακες – οι οποίοι αποτελούνται από σάκχαρα και εξαιρετικά επεξεργασμένα δημητριακά – το σώμα σας θα τους αφομοιώσει πολύ γρήγορα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης», λέει ο D’Angelo.

Η έρευνα έχει επίσης αποδείξει ότι η υπερβολική πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μνήμη σας. Σύμφωνα με έκθεση της Nutrients, οι ηλικιωμένοι πληθυσμοί που καταναλώνουν περισσότερους υδατάνθρακες και απλά σάκχαρα είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο άνοιας και άλλης γνωστικής εξασθένησης σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν δίαιτες υψηλότερες σε πρωτεΐνες και λίπος.

Εάν είστε από αυτούς που τους αρέσει να τρώνε κάτι λίγο γλυκό το πρωί, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για εσάς που μπορούν να είναι υγιείς στον εγκέφαλό σας. Αντί να τρώτε δημητριακά με ζάχαρη, επιλέξτε πλιγούρι βρώμης με πρωτεΐνη και, αν σας αρέσει το τοστ με μαρμελάδα, αλλάξτε το λευκό τοστ με μαύρο ψωμί και προσθέστε βούτυρο αμυγδάλου αντί για μαρμελάδα με ζάχαρη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις