Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα! Το να ξεκινάς τη μέρα σου με μια δόση πρωτεΐνης βοηθά στην αποφυγή της πτώσης του σακχάρου στο αίμα ενώ σε κάνει να νιώθεις χορτάτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε γεμίζει ενέργεια. Αυτά είναι τα πρωινά που μπορείς να δοκιμάσεις.

Αυγά ομελέτα 

Τα αυγά είναι πλούσια σε χολίνη και βιταμίνη D και είναι πλήρεις σε πρωτεΐνες. Ένα αυγό περιέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, οπότε αν φτιάξετε μια ομελέτα με δύο αυγά και πολλά λαχανικά, θα έχετε 14 γραμμάρια πρωτεΐνης σε συνδυασμό με φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα – ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Γιαούρτι με σπόρους Chia και Raspberries

Το ελληνικό γιαούρτι παρέχει 14 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, κάτι που θα σε βοηθήσει να μείνεις χορτασμένος. Συνδύασε το με σπόρους chia (υγιεινά λιπαρά και 5 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης) και τις φυτικές ίνες από τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά raspberries.

Τοστ με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Ένα πολύσπορο ψωμί παρέχει 5 γραμμάρια πρωτεΐνης από τα δημητριακά και τους σπόρους. Συνδύασέ το με το φυστικοβούτυρο που περιέχει υγιεινό για την καρδιά λίπος και άπαχη πρωτεΐνη (ή οποιοδήποτε βούτυρο ξηρών καρπών/σπόρων έχεις στη διάθεσή σας) και θα μείνεις χορτάτος όλο το πρωί. Τα φρέσκα φρούτα προσθέτουν φυτικές ίνες και φυσική γλυκύτητα χωρίς υπερβολική ζάχαρη.

Smoothie πρωτεΐνης

Ένα σέικ πρωτεΐνης μπορεί να σε κρατήσει ενεργό μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Μια σκόνη πρωτεΐνης που περιέχει 15 έως 21 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα είναι ιδανική. Εκτός από τη σκόνη πρωτεΐνης, πρόσθεσε φρούτα, λαχανικά και ένα καλό λίπος όπως σπόροι chia, αβοκάντο ή βούτυρο ξηρών καρπών. Εύκολο, νόστιμο, χορταστικό και γεμάτο με πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

Chia Pudding

Οι μικροσκοπικοί μαύροι σπόροι περιέχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως φυτικές ίνες, υγιές λίπος, μαγνήσιο και, φυσικά, πρωτεΐνη. Όταν συνδυάζονται με υγρό, οι σπόροι chia σχηματίζουν μια πουτίγκα σαν τζελ που είναι πλούσια και χορταστική χωρίς να είναι βαριά. Πρόσθεσε 3 κουταλιές της σούπας chia χτυπημένο με ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, ½ κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου και μια πρέζα  αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις