Ροφήματα που αναδεικνύονται οι πρωταθλητής των αντιοξειδωτικών

Η υψηλή χοληστερόλη αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά.

Η άσκηση και η καλή διατροφή συμβάλουν καθοριστικά στην καλή υγεία του οργανισμού και στα υγιή επίπεδα χοληστερόλης. Εκτός όμως από την άσκηση, σύμφωνα με το olaygeia.gr, υπάρχουν και ορισμένα ροφήματα που βοηθούν στην «φυσική» μείωση της κακής χοληστερόλης.

Μάλιστα, υπάρχουν σημαντικά επιστημονικά δεδομένα πίσω από αυτά τα ροφήματα και τις δυνατότητές τους να μειώσουν την «κακή» LDL χοληστερόλη.

 Ποια ροφήματα συμβάλουν στη μείωση της χοληστερόλης

  1. Πράσινο τσάι: Ο πρωταθλητής των αντιοξειδωτικών
  2. Ρόδι: Μια έκρηξη αντιοξειδωτικών
  3. Γάλα σόγιας: Πρωτεϊνική δύναμη
  4. Ροφήματα βρώμης: Οι μαχητές των φυτικών ινών
  5. Ντομάτα: Η δύναμη στο λυκοπένιο
  6. Smoothies με μούρα: Ένα μείγμα πλεονεκτημάτων
  7. Φυτικά smoothies γάλακτος: Απολαύστε το καλό

Ποια ροφήματα είναι πρωταθλητές των αντιοξειδωτικών

Ο χυμός ροδιού και το πράσινο τσάι, είναι μεταξύ άλλων, οι πρωταθλητές των αντιοξειδωτικών. Ο χυμός ροδιού  μπορεί να υπερηφανεύεται για την τριπλάσια σε σχέση με το πράσινο τσάι αντιοξειδωτική του δύναμη, καθιστώντας τον πρωταθλητή στη μάχη κατά των ελεύθερων ριζών.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορεί επίσης να συμβάλλουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης και ακόμη και της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες. Αυτό το σμαραγδένιο ελιξίριο διαθέτει κατεχίνες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που οι μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της «κακής» LDL και της συνολικής χοληστερόλης.

Την ίδια στιγμή, μια μελέτη του 2020 βρήκε ακόμη και μια σχέση μεταξύ της υψηλότερης κατανάλωσης πράσινου τσαγιού και της χαμηλότερης LDL! Αλλά δεν είναι όλα τα πράσινα τσάγια ίδια. Αναζητήστε ελάχιστα επεξεργασμένες ποικιλίες για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις