Βρετανικό εστιατόριο λανσάρει μενού με …εμφιαλωμένο νερό

Το εστιατόριο αξιοποιεί την παγκόσμια τάση απομάκρυνσης από το αλκοόλ
Το La Popote, ένα εστιατόριο γαλλικής κουζίνας στη βόρεια Αγγλία μπορεί να διαθέτει στη κάβα για τους πελάτες του συνολικά 140 ποικιλίες κρασιού όμως πλέον διαθέτει και ένα πλήρες μενού με εμφιαλωμένου νερό.
Έτσι πλέον όσοι το επισκέπτονται θα έχουν την επιλογή τριών διαφορετικών μπουκαλιών μη αεριούχου νερού και τεσσάρων ανθρακούχων καθώς και δωρεάν νερό βρύσης.
Το εστιατόριο, όπως σημειώνει το CNN αξιοποιεί την παγκόσμια τάση απομάκρυνσης από το αλκοόλ. Ο σεφ Joseph Rawlins, ο οποίος ίδρυσε και διευθύνει το La Popote με τη Γαλλίδα συνεργάτιδά του Gaëlle Radigon, είπε ότι αρχικά τους είχε προσεγγίσει για τη συγκεκριμένη ιδέα ο Doran Binder. Ως σομελιέ νερού, πιστοποιημένος από την Fine Water Academy, ο Binder – συνεργάτης τους ήδη στο εστιατόριο – τους πρότεινε για πρώτη φορά την ιδέα ενός μενού με νερό πριν από τρία χρόνια.
«Το νερό αλλάζει τελείως γεύση όταν το συνδυάσεις με φαγητό»
Οι δυο τους παραδέχονται ότι στην αρχή γέλασαν με την ιδέα. Όμως, ύστερα από μια γευσιγνωσία στο «μπαρ νερού» του Binder, πείστηκαν. «Το νερό αλλάζει τελείως γεύση όταν το συνδυάσεις με φαγητό – ακριβώς όπως το κρασί», σημείωσε ο Rawlins.
Πλέον το La Popote είναι το πρώτο εστιατόριο στη Βρετανία που προσφέρει μενού με νερό, σύμφωνα με τον Binder, και ένα από τα λίγα στον κόσμο.
Το μενού νερού του La Popote, περιλαμβάνει μια ποικιλία από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Οι τιμές κυμαίνονται από 5 λίρες για ένα μεγάλο μπουκάλι της μάρκας Crag κια φτάνουν έως 19 λίρες (26 δολάρια) για το The Palace of Vidago, ένα πορτογαλικό ανθρακούχο νερό.
Ο τρόπος που σερβίρεται το νερό είναι επίσης σημαντικός, είπε ο Rawlins. «Το συνιστούμε σε θερμοκρασία δωματίου με πάγο και μια φέτα λεμόνι. Το νερό είναι σαν το κρασί – αν είναι πολύ κρύο, σκοτώνει όλη τη γεύση».
Το μενού με νερό δίνει στους θαμώνες «άλλη διάσταση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «πολλοί άνθρωποι πίνουν λιγότερο τώρα».
Διαβάστε επίσης:
Πόσο μπορεί να κοστίσουν σε ένα εστιατόριο οι κρατήσεις που… δεν εμφανίζονται
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις