Γιατί οι Ιταλοί τρώνε συχνά ζυμαρικά αλλά δεν παχαίνουν

Unsplash
Οι 5 λόγοι που δίνουν την απάντηση
Ο μέσος Ιταλός τρώει υπολογίζεται πως τρώει ζυμαρικά 3-4 φορές την εβδομάδα αλλά οι υδατάνθρακες δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο σωματικό τους βάρος. Πώς γίνεται λοιπόν ο λαός αυτός να τρώει συνέχεια μακαρόνια αλλά να μην παχαίνει;
Την απάντηση ήρθε να δώσει η food blogger Elena Davis η οποία είναι λάτρης της ιταλικής κουζίνας.
- Το μέγεθος της μερίδας στα ιταλικά εστιατόρια είναι περίπου το μισό ή το ένα τρίτο από αυτό που σερβίρεται στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι τα ζυμαρικά είναι ένα primo (πρώτο πιάτο) συνήθως δεν υπάρχουν δεύτερα αφού το κρέας/ψάρι/λαχανικά/σαλάτα είναι μετά.
- Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται Al Dente έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τόσο λιγότερο πυκνά γίνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του γλυκαιμικού φορτίου μετά την κατανάλωσή τους. Άλλος ένας λόγος για να μαγειρεύετε al dente!!
- Εντάσσουν τα ζυμαρικά στη μεσογειακή διατροφή. Τα σερβίρουν με άφθονα λαχανικά, φασόλια και πρωτεΐνες, αρωματισμένα με ελαιόλαδο, βότανα και μπαχαρικά, καθώς και μερικά φρούτα για επιδόρπιο. Οι σάλτσες στην Ιταλία είναι συνήθως πολύ πιο ελαφριές και φτιαγμένες με υγιεινά υλικά.
- Οι Ιταλοί έχουν μια υπέροχη παράδοση, fare una passeggiata (κάντε μια βόλτα ή έναν περίπατο), η οποία συνήθως γίνεται πριν ή μετά το δείπνο.
- Τα ιταλικά ζυμαρικά παρασκευάζονται από μη γενετικά τροποποιημένο σιτάρι. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η Ιταλία αποφεύγει τη φύτευση γενετικά τροποποιημένου (ΓΤΟ) σιταριού. Το ΓΤΟ σιτάρι έχει τροποποιηθεί γενετικά για να αυξήσει την περιεκτικότητά του σε γλουτένη.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις