Δύο μερίδες ενός φλιτζανιού που περιέχει φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να ισοδυναμούν με έως και 8 ποτήρια νερό

Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για τον οργανισμό μας ειδικά τις μέρες που η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ύψη.

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο μερίδες φλιτζανιού που περιέχει φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να ισοδυναμούν με έως και 8 ποτήρια νερό.

Ας δούμε ποια φρούτα είναι αυτά:

Καρπούζι

Απόλυτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι το καρπούζι περιέχει έως και 91% νερό. Δροσερό για κάθε ζεστή μέρα του καλοκαιριού, καταναλώνεται είτε μόνο του, είτε σε συνδυασμό με φέτα, μπαίνει σε σαλάτες αλλά και σε ροφήματα.

Φράουλες

Επίσης με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, που φτάνει το 91%, οι φράουλες μπορούν επίσης να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους.

Εσπεριδοειδή

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα εσπεριδοειδές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που φτάνει το 91% ενώ τα πορτοκάλια περιέχουν 87% νερό. Ένας πρωινός χυμός από εσπεριδοειδή άλλωστε αποτελεί την καλύτερη επιλογή σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Βατόμουρα και σμέουρα

Ψηλά στη λίστα των φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και τα βατόμουρα με 88% σε νερό όπως και τα σμέουρα με 86%.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις