Συνταγή: Πίτα χωρίς φύλλο με τυριά, κοτόπουλο και τοματίνια

elbisco.gr
Από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου στο blog της Αλλατίνη
Με πλούσια γέμιση και χωρίς φύλλο, αυτή λαχταριστή πίτα θέλει μόλις 10 λεπτά προετοιμασία και 20-25 λεπτά μαγείρεμα. Στη συνέχεια αφήνουμε την πίτα να ψηθεί.
Η συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου στο blog της Αλλατίνη.
Υλικά:
- 2 αβγά, μεσαία
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. γάλα
- 280 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. Αλλατίνη Baking Powder
- 150 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. γραβιέρα
- 120 γρ. τοματίνια
- 60 γρ. σουσάμι
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
- Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια, σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φέτα με τα χέρια μας και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβουμε την γραβιέρα.
- Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρές μπουκιές.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα, από όλες τις μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Για τη ζύμη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα χειρός, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα χυλός.
- Προσθέτουμε μέσα στον χυλό το σοταρισμένο κοτόπουλο, τα τυριά, τα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ., καλά λαδωμένο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις