Ένα τέλειο επιδόρπιο για το πασχαλινό μας τραπέζι

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο πασχαλινό τραπέζι; Αυτή η συνταγή για το… επιδόρπιο του γιορτινού τραπεζιού είναι ό,τι πρέπει!

Ενα φανταστικό, ανοιξιάτικο κέικ βανίλιας, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε όλους. Τη συνταγή μας προτείνει η food blogger 𝑵𝒊𝒌𝒊𝒔_𝒇𝒐𝒐𝒅.

Συνταγή για πασχαλινό κέικ βανίλιας

Υλικά

* 4 αυγά
* 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
* 200 γρ βούτυρο λιωμένο
* 250 γρ γάλα χλιαρό
* 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1 κ γ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ανακάτεμα τα αυγά με την ζαχαρη
Αφού αφρατέψει ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο
Και σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά μας
Βούτυρο σε μια φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά
Όταν κρυώσει βγάζω από την φόρμα
Περνάω με γλασο όλο το επάνω μέρος του κέικ και στολίζω με πασχαλινά σοκολατένια αυγά

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις