Μία συνταγή ό,τι πρέπει για τη νηστεία, πρασόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Μία απίθανη, απλή συνταγή για νηστίσιμη πρασόπιτα με χειροποίητο φύλλο.

Πρασόπιτα νηστίσιμη με χειροποίητο φύλλο λοιπόν, από τη food blogger Εφη Φλώρου.

Πάντα μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φύλλο κρούστας ή σφολιάτας αν το προτιμάτε και, φυσικά, να προσθέσετε φέτα αν επιθυμείτε.

Συνταγή: Νηστίσιμη πρασόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Υλικά

6-7 μεγάλα πράσα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Άνηθο και μαϊντανό κατά βούληση
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ρύζι Καρολίνα

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε τη γέμιση καθαρίζοντας και κόβοντας τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και ψιλοκόβοντας το ξερό κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.

Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνεχεια, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό κατά βούληση και μια κουταλιά της σούπας ρύζι για να “μαζέψει” τα υγρά. Μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη φέτα ή ανθότυρο.

Σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα χειροποίητα φύλλα ή τα έτοιμα φύλλα ραντίζοντας ανάμεσα με.λαδι. Εγώ πρόσθεσα 4 φύλλα στο κάτω μέρος, τη γέμιση μου και ολοκλήρωσα την πίτα με τρία φύλλα στο επάνω μέρος, πάντα προσθέτοντας ελαιόλαδο ανάμεσα και στο τελευταίο. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε και περισσότερα.

Χαράσσουμε την πίτα με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις