Η συνταγή από την εταιρεία «Μύλοι Κρήτης» και τον Νικόλαο Πετράκη

Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό που γεμίζει με νοστιμιά το τραπέζι σας: λουκουμάδες με τυρένια γεύση και πιπεριές που συνοδεύονται από σάλτσα ντομάτες με πιπεριές, βασιλικό και σκόρδο.

Η συνταγή από την «Μύλοι Κρήτης» και τον Νικόλαο Πετράκη.

Υλικά

Για τους λουκουμάδες

  • 500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • γρ. ξηρή μαγιά
  • γρ. αλάτι
  • 20 γρ. μέλι
  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. Κατσικίσιο Τυρί Βέρο Κρητικό
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 115 γρ. πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 115 γρ. πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης ψιλοκομμένες

Για τη σάλτσα

  • ντομάτες ψιλοκομμένες
  • κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • σκόρδο λιωμένο
  • καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.

Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι την πιπεριά και το σκόρδο. Κατόπιν, ρίχνουμε την ντομάτα, το βασιλικό και λίγο νερό και μαγειρεύουμε ώστε να δέσει η σάλτσα.

Σε ένα τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο ρίχνουμε τους λουκουμάδες και τους τηγανίζουμε, ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Σε μία πιατέλα της επιλογής μας βάζουμε την σάλτσα και από πάνω τους λουκουμάδες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις