Συνταγή: Λαχταριστά τρουφάκια βρώμης με φυστικοβούτυρο

Η συνταγή από τον σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδη
Εύκολα στην παρασκευή, νόστιμα και ιδανικά για κέρασμα.
Βρώμη, φυστικοβούτυρο και μέλι συνθέτουν τη βάση για αυτά τα πεντανόστιμα τρουφάκια και δένουν μαζί με το Βιτάμ Cook & Bake.
Η συνταγή από τον σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδη.
Υλικά
200 γρ. νιφάδες βρόμης
100 γρ. Βιτάμ Cook & Bake
40 γρ. κακάο άγλυκο
120 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
100 γρ. φυστικοβούτυρο
1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. τριμμένα καρύδια
50 γρ. ινδοκάρυδο ή κακάο για επικάλυψη
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το Βιτάμ Cook & Bake με το μέλι και το φυστικοβούτυρο μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε τη βρόμη, το κακάο, τη βανίλια και το ψιλοκομμένο καρύδι
Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε.
Πλάθουμε μπαλάκια το καθένα και τα κυλάμε σε καρύδα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις