Συνταγή: «Ανάποδη» τάρτα με καπνιστό τόνο και κολοκυθάκι

Η συνταγή από την Τrata
Εύκολη και νόστιμη τάρτα που συνδυάζει τον καπνιστό τόνο με τα κολοκυθάκια.
Η συνταγή από την Τrata.
Υλικά:
- 2 συσκευασίες (διπλέτες) τόνος καπνιστός Trata
- Φρέσκα μυρωδικά
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. τριμμένη μοτσαρέλα
- Ξύσμα λεμονιού
- 1 κολοκυθάκι σε φέτες
- 1 φύλλο σφολιάτας
Για το ψήσιμο
- 1 κρόκο αβγό
- Νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε λίγο από το λάδι του τόνου τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι.
Από πάνω βάζουμε τον τόνο, τη μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού, το κολοκυθάκι, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα υλικά. Πιέζουμε να σφραγίσει καλά και τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και περνάμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Αφήνουμε για 5 λεπτά πριν αναποδογυρίσουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις