Η συνταγή από το γαλακτοπωλείο Στάμου

Μια νόστιμη και εύκολη λύση για κάθε στιγμή της ημέρας. Λαχταριστό και μυρωδάτο αλμυρό κέικ με γραβιέρα

Η συνταγή από τα γαλακτοπωλεία Στάμου. 

Υλικά (για φόρμα 25×12 εκ.)

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ τριμμένη
6 αβγά μεγάλα
130 ml. φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
2 κ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
50 ml. κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, βασιλικός, θυμάρι)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατέ λιαστής ντομάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (160 με αέρα).
  2. Ανακατεύετε το αλεύρι με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε τη γραβιέρα, τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Ρίχνετε το μίγμα σε μακρόστενη, καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για 30 λεπτά.
  5. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 – 15 λεπτά.
  6. Όταν κρυώσει εντελώς, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με πατέ λιαστής ντομάτας.

Για το πατέ λιαστής ντομάτας:

Χτυπάτε στο μπλέντερ 150 γρ. λιαστές ντομάτες και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πολτοποιηθούν.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις