Εκτέλεση
Για τη βάση:
Θρυμματίζουμε το παξιμάδι και τα καρύδια στο μούλτι. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα αυτά τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα, ομοιόμορφα, σε μια στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι (διαμέτρου 20εκ).
Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την Ξυνομυζήθρα , το τυρί κρέμα και το γιαούρτι μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Προσθέτουμε, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το χυμό λεμονιού, το σχoινόπρασο ψιλοκομμένο και τα χτυπάμε όλα μαζί για περίπου 3′.
Τέλος, προσθέτουμε τη Γραβιέρα τριμμένη και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, γυρνώντας αρχικά τη θερμοκρασία στους 175°C για 20’ και κατόπιν στους 150°C για άλλα 20’.
Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες (εκτός ψυγείου) και ξεφορμάρουμε.
Για την πικάντικη μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς:
Ζεματάμε σε καυτό νερό τις ντομάτες και τις πιπεριές και στη συνέχεια αφαιρούμε το φλούδι τους.
Στο multi, πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά. Μετά, τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Σερβίρουμε το cheesecake προσθέτοντας από πάνω τη μαρμελάδα αφού αυτή έχει κρυώσει!
Tips:
Μπορούμε να σερβίρουμε το cheesecake με την μαρμελάδα της αρεσκείας μας, την οποία μπορούμε να μετατρέψουμε σε πικάντικη βάζοντας μπούκοβο.











