Οι συνταγές από τη Dole με κολοκύθα Χοκάιντο (Hokkaido)

Οι κολοκύθες είναι στην εποχή τους τον Οκτώβριο και οι ζεστές κολοκυθόσουπες αποτελούν ιδανική λύση για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα ή δείπνο τις φθινοπωρινές μέρες.

Αυτές είναι τρεις νόστιμες συνταγές από τη Dole με κολοκύθα Χοκάιντο (Hokkaido). Η φλούδα της μαλακώνει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ωστόσο, θα πρέπει να αφαιρέσετε τους σπόρους.

Υλικά

  • 1 κολοκύθα Hokkaido
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μικρά κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών (σε σκόνη ή πάστα)
  • 2–3 μέτριες πατάτες
  • 200 g κρέμα γάλακτος (crème fraîche)
  • 4 κ.γ. λάδι από κολοκυθόσπορο
  • Κολοκυθόσποροι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βασική συνταγή σούπας κολοκύθας

Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Αφαιρέστε τους σπόρους από την κολοκύθα, κόψτε την σε κύβους και σοτάρετέ την ελαφρά μαζί με τα κρεμμύδια.

Καθαρίστε και κόψτε σε κύβους τις πατάτες και προσθέστε τες στο τηγάνι. Περιμένετε μερικά λεπτά.

Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου μισή ώρα.

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε όλα τα υλικά με ένα μπλέντερ χειρός. Ανακατέψτε μέσα την crème fraîche για να αρωματίσετε.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας.

Σερβίρετε την έτοιμη σούπα σε πιάτα και γαρνίρετε με λίγο λάδι κολοκυθόσπορου και κολοκυθόσπορους για το τελείωμα.

Η εξωτική εκδοχή: σούπα κολοκύθας με γάλα καρύδας
Πικάντικη κολοκυθόσουπα με τσίλι

Σοτάρετε μαζί με τα κρεμμύδια: 1 κομμάτι τζίντζερ, 2 κ.γ πάστα κάρι.
Αφού πολτοποιήσετε, προσθέστε: 500 ml γάλα καρύδας (αντί για crème fraîche), σάλτσα σόγιας.
Για γεύση και διακόσμηση: Λίγο χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι

Η φρουτένια εκδοχή: σούπα κολοκύθας με μήλα και αχλάδι

Σωτάρετε μαζί με τα κομμάτια κολοκύθας (χωρίς κρεμμύδια): 2 αχλάδια και 2 μήλα (κομμένα σε κομμάτια).
Αφού τα πολτοποιήσετε, προσθέστε λίγο χυμό μήλου.
Για γεύση και διακόσμηση: 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου και μερικά αποξηραμένα κράνμπερι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις