Πώς να φτιάξετε εύκολα σπιτικά σνακ με κοτόπουλο

Τρεις συνταγές από την εταιρεία «Αγγελάκης»
Για πρωινό, για brunch, για βραδινό ή για οποιοδήποτε ώρα της ημέρας, τα σνακ με βάση το κοτόπουλο αποτελούν νόστιμες και εύκολες επιλογές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.
Οι συνταγές από την εταιρεία «Αγγελάκης».
Breakfast Burrito τορτίγια με κοτόπουλο, αυγό και αβοκάντο
(Chef Gabriel Nikolaidis)
Υλικά
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
Κόβουμε το φιλέτο μπούτι σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα και θυμάρι.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Στο τέλος προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τα αυγά
Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Μαγειρεύουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά σπρώχνοντας με μια μαρίζ προς τα μέσα.
Αποσύρουμε όταν είναι ακόμα βελούδινα και μαλακά. Τα αυγά μας συνεχίζουν να μαγειρεύονται για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
Για τη σάλτσα avocado
Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα από το αβοκάντο.
Λιανίζουμε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, μπούκοβο, χυμό λεμόνι και κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε καλά.
Για το στήσιμο
Σε μια τορτίγια ολικής βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας από τη salsa αβοκάντο, 4-5 κομμάτια κοτόπουλο και 2 κουταλιές της σούπας από τα αυγά.
Κλείνουμε και ψήνουμε στην τοστιέρα.
Σερβίρουμε απευθείας το burrito.
Caesar’s salad & sandwich
(Food Blogger “Mamaknows”)
Υλικά
Σπιτικό burger με φιλέτο κοτόπουλο ψημένο με μουστάρδα, πάπρικα και μέλι
(food blogger ‘niki’s food’)
Υλικά
Σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλο σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο και τα αλείφουμε με την μαρινάδα
Τα κόβουμε στη μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο και από τις δύο πλευρές.
Παίρνουμε τα ψωμάκια τα ανοίγουμε και περνάμε την σος μαγιονέζας. Στρώνουμε το μαρούλι, το τυρί, το στήθος κοτόπουλο, την τομάτα και κλείνουμε με το ψωμάκι.
Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα τους. Κόβουμε κυδωνάτες αλλά όχι πολύ χοντρές σε μέγεθος. Ρίχνουμε αλάτι.,ρίγανη και λίγο φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στο air fryer.
Σερβίρουμε δίπλα στα burgers.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










