Τρεις συνταγές από την εταιρεία «Αγγελάκης»

Για πρωινό, για brunch, για βραδινό ή για οποιοδήποτε ώρα της ημέρας, τα σνακ με βάση το κοτόπουλο αποτελούν νόστιμες και εύκολες επιλογές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.

Οι συνταγές από την εταιρεία «Αγγελάκης».

Breakfast Burrito τορτίγια με κοτόπουλο, αυγό και αβοκάντο

(Chef Gabriel Nikolaidis)

Υλικά

300 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης

3 τορτίγιες ολικής

30 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. θυμάρι

Χυμό από ½ λεμόνι

3 αυγά

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα αβοκάντο

1 αβοκάντο

1 τομάτα

½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

Χυμός από ½ λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Κόβουμε το φιλέτο μπούτι σε λεπτές λωρίδες.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα και θυμάρι.

Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Στο τέλος προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τα αυγά

Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.

Μαγειρεύουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά σπρώχνοντας με μια μαρίζ προς τα μέσα.

Αποσύρουμε όταν είναι ακόμα βελούδινα και μαλακά. Τα αυγά μας συνεχίζουν να μαγειρεύονται για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.

Για τη σάλτσα avocado

Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα από το αβοκάντο.

Λιανίζουμε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, μπούκοβο, χυμό λεμόνι και κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε καλά.

Για το στήσιμο

Σε μια τορτίγια ολικής βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας από τη salsa αβοκάντο, 4-5 κομμάτια κοτόπουλο και 2 κουταλιές της σούπας από τα αυγά.

Κλείνουμε και ψήνουμε στην τοστιέρα.

Σερβίρουμε απευθείας το burrito.

Caesar’s salad & sandwich

(Food Blogger “Mamaknows”)

Υλικά

1 συσκευασία nuggets Mama’s Αγγελάκης

5 φύλλα μαρούλι κομμένα

Για τα κρουτόν

2 φέτες του τοστ τοστ, κομμένες σε κυβάκια

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγη σκόνη σκόρδου

Λίγη ρίγανη

Για το dressing

2 1/2 κ.σ. μαγιονέζα

1/4 κ.γλ. μουστάρδα Dijon

1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

1/2 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη

1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Απλώνουμε τα chicken nuggets σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τα κρουτόν

Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε τετραγωνάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Τα πασπαλίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα ψήνουμε και από τις 2 μεριές.

Ετοιμάζουμε το dressing

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Φτιάχνουμε τη σαλάτα Caesar’s
Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε το μαρούλι, τα chicken nuggets, τα κρουτόν και το dressing, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip:
Με τα leftovers της σαλάτας, φτιάχνουμε φανταστικά σάντουιτς, βάζοντάς την μέσα σε όποιο ψωμί μας κάνει όρεξη.

Σπιτικό burger με φιλέτο κοτόπουλο ψημένο με μουστάρδα, πάπρικα και μέλι

(food blogger ‘niki’s food’)

Υλικά

1 συσκευασία στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι

1 τομάτα

4 φύλλα μαρουλι

4 τμχ τυρί τσένταρ

4 ψωμάκια Burger

2 μεγάλες πατάτες

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

για την μαριναδα

1κγ μέλι

1κ.σ μουστάρδα

1/2 κγ πάπρικα

για τη σος

3κ.σ μαγιονέζα

2κ.σ μουστάρδα

2κ.σ μέλι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλο σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο και τα αλείφουμε με την μαρινάδα

Τα κόβουμε στη μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο και από τις δύο πλευρές.

Παίρνουμε τα ψωμάκια τα ανοίγουμε και περνάμε την σος μαγιονέζας. Στρώνουμε το μαρούλι, το τυρί, το στήθος κοτόπουλο, την τομάτα και κλείνουμε με το ψωμάκι.

Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα τους. Κόβουμε κυδωνάτες αλλά όχι πολύ χοντρές σε μέγεθος. Ρίχνουμε αλάτι.,ρίγανη και λίγο φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στο air fryer.

Σερβίρουμε δίπλα στα burgers.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις