Οι συνταγές από το Dirollo

Τα τυριά σε άπειρους συνδυασμούς με κρέας ή λαχανικά μπορούν να γίνουν το τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι σας.

Αυτές είναι 4 συνταγές για ορεκτικά από το Dirollo.

Πατατοκροκέτες με κεφαλοτύρι και καπνιστό λουκάνικο

Υλικά

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 100 γρ καπνιστό λουκάνικο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
  • 150 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ⅛ κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 200 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 750 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
2. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε το νερό, τα πολτοποιούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το καπνιστό λουκάνικο, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο.
4. Πλάθουμε κυλινδρικά ρολά από το μείγμα της πατάτας και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 20-30 λεπτά.
5. Χρησιμοποιούμε 3 διαφορετικά μπολ για το αλεύρι, τη φρυγανιά και ένα τρίτο για τα αυγά τα οποία και χτυπάμε καλά.
6. Βουτάμε κάθε κροκέτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος την πανάρουμε με τριμμένη φρυγανιά.
7. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
8. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν.
9. Σερβίρουμε τις κροκέτες ζέστες, μπορείτε να τις συνοδεύσετε με μια πικάντικη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.

Mozzarella sticks και πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 100 γρ. Panko
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. αποξηραμένος μαϊντανός
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 450 γρ μοτσαρέλα dirollo
  • 600 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Σάλτσα πικάντικης ντομάτας με μπούκοβο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το panko σε ένα ρηχό μπολ και προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, τον αποξηραμένο μαϊντανό, το σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι, αλάτι.
2. Σε ένα ξεχωριστό ρηχό μπολ, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ακόμη ρηχό μπολ.
4. Παίρνουμε την μοτσαρέλα και κόβουμε κατά πλάτος σε 15 μπαστουνάκια.
5. Βουτάμε το κάθε μπαστουνάκι μοτσαρέλας πρώτα στο αλεύρι και τινάζουμε, στη συνέχεια στο χτυπημένο αυγό και και τέλος στο μείγμα panko.
6. Τοποθετούμε σε ένα σκεύος με λαδόκολλα τα μπαστουνάκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
7. Για το τηγάνισμα: Γεμίζουμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, βγάζουμε τα μπαστουνάκια από την κατάψυξη και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, τα βγάζουμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
8. Σερβίρουμε με ζεστή σάλτσα πικάντικης ντομάτας.

Τυροκροκέτες με Dirollo Καπνιστό

Υλικά

  • 200 γρ. Dirollo Καπνιστό
  • 150 γρ. γκούντα
  • 100 γρ. ζαμπόν ωμοπλάτη
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα:

  • Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Τρίβουμε τα τυριά και κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια
2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
3. Πλάθουμε στρογγυλές τυροκροκέτες, τις «περνάμε» και αφήνουμε στην κατάψυξη για 60 λεπτά να παγώσουν.
4. Τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες σε άφθονο καυτό λάδι.

Γεμιστά Πορτομπέλο με κιμά και μοτσαρέλα

Υλικά

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 3 κ.σ. φρυγανιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello
  • 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα dirollo

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, τριμμένη φρυγανιά, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο αλάτι και πιπέρι.
3. Αλείφουμε με λάδι σε όλη την κορυφή και το κάτω μέρος των Portobello και αλατίζουμε.
4. Γεμίζουμε τα Portobello με το μείγμα του κιμά.
5. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ψήνουμε για 16 λεπτά.
6. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα τομάτας πάνω από τον κιμά και από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα.
7. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το τυρί και να λιώσει.
8. Τα σερβίρουμε πάνω σε ροκά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις