Από τη Melissa

Μπορείτε να τα συνδυάσετε με πολλά υλικά και να χρησιμοποιήσετε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους ζυμαρικών. Εκείνο που κάνει πάντα ξεχωριστό ένα ταψί με ζυμαρικά φούρνο είναι η υπέροχη κρούστα από πάνω.  

Αυτές είναι 4 συνταγές από τη Melissa.

Πίτσα από ζυμαρικά

Υλικά

  • 1 συσκευασία Melissa Σπαγγέτι Νο. 6
  • 5 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη τομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τη φλούδα
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερα από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού. Βουτυρώνουμε ένα κυκλικό πυρέξ ή ταψί.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα τυριά και τα στρώνουμε στο πυρέξ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το μπέικον, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι πάνω στα ζυμαρικά και από πάνω προσθέτουμε την τομάτα και λίγη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

Στριφτό στον φούρνο με σπανάκι, μπρόκολο και τυριά

Υλικά

  • 1 συσκευασία Melissa Στριφτό
  • 250gr μπρόκολο
  • 250gr σπανάκι κομμένο σε κομμάτια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250gr ανθότυρο τριμμένο στο χέρι
  • 250gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250gr ρεγκάτο τριμμένο
  • 250gr κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σπανάκι να μαραθεί με λίγο αλάτι και μετά το σουρώνουμε για να φύγουν τα υγρά του. Το βάζουμε πάλι στο τηγάνι μαζί με το μπρόκολο και το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε λίγο ρεγκάτο, λίγη κεφαλογραβιέρα και στρώνουμε από πάνω το μείγμα με το σπανάκι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Λαζάνια “al forno”

Υλικά

  • 14 φύλλα Melissa Λαζάνια με αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλο κοτσάνι σέλινο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 150gr μπέικον ψιλοκομμένο
  • 400gr κιμάς
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 6 κ.σ. κονσέρβα τομάτας
  • 4 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα (ή κασέρι χοντροτριμμένο)
  • 1 ½ φλιτζάνι ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σoτάρουμε το σκόρδο και τον κιμά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρασί και την τομάτα. Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και ρίχνουμε από πάνω μια στρώση κιμά (με το ζουμί του). Πασπαλίζουμε με ένα φλιτζάνι τυρί. Ακόμα μια στρώση λαζάνια, μετά κιμά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια. Ανακατεύουμε τη σάλτσα, το γάλα και την κρέμα. Περιχύνουμε τα λαζάνια και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Σουφλέ τυριών με κοράλλι

Υλικά

  • 1 συσκευασία Melissa Κοράλλι
  • 320gr ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 320gr μπέικον ψιλοκομμένο
  • ¼ του κιλού regato τριμμένο
  • ¼ του κιλού κασέρι τριμμένο
  • 250gr κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κύβο ζωμού κρέατος (ή κοτόπουλου)

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοράλλι μαζί με τον κύβο για 6 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο, το ζαμπόν, το μπέικον και το μισό τυρί, τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε την κρέμα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε την μυρωδιά, όσο σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις