Η συνταγή από τον σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδη

Ένα απολαυστικό γλυκό που συνδυάζει ιδανικά τη σοκολάτα, τα φιστίκια Αιγίνης και τα Caprice Παπαδοπούλου.

Η συνταγή από τον σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδη.

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ολόκληρα)
  • 200 γρ. Caprice Παπαδοπούλου χοντροσπασμένα (συν έξτρα για το food styling)

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη σοκολάτα.

Προσθέτουμε το κακάο.

Αφού λιώσουν καλά προσθέτουμε το φιστίκι.

Προσθέτουμε και τα σπασμένα Caprice Παπαδοπούλου και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας για κέικ με Caprice Παπαδοπούλου

Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις