Εύκολη πίτα για το Κυριακάτικο τραπέζι: Με σπανάκι και μάραθο

stamou.gr
Δείτε τη συνταγή από το Γαλακτοπωλείο Στάμου
«Πρωταγωνίστριες» στο παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι, οι πίτες, με γέμιση από κάθε λογής υλικό: τυρί, λαχανικά ή κρέας.
Για την παρακάτω συνταγή, σπανακόπιτα με μάραθο, θα χρειαστείτε μόλις 30 λεπτά προετοιμασίας και 4ο λεπτά για το ψήσιμο.
Η συνταγή από το Γαλακτοπωλείο Στάμου.
Υλικά
400 γρ. φέτα ΠΟΠ βαρελίσια ΣΤΑΜΟΥ
4 – 5 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
8 φύλλα κρούστας
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη ΣΤΑΜΟΥ
50 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αβγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας φρυγανιά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Μαυροκούκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
- Αφήνετε να κρυώσουν και ρίχνετε τον άνηθο και τα αβγά και αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε και ρίχνετε τη φέτα θρυμματισμένη, τη φρυγανιά και τη γραβιέρα.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα 26 – 28 εκ. και απλώνετε ένα βουτυρωμένο φύλλο.
- Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
- Ρίχνετε τη γέμιση στο κέντρο και γυρνάτε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα.
- Τσαλακώνετε τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα και τα ακουμπάτε πάνω στη γέμιση.
- Πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και μαυροκούκι.
- Ψήνετε για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβετε σε κομμάτια.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










