Εύκολη και νόστιμη συνταγή: Τιραμισού χωρίς αυγά

Η συνταγή του pastry chef, Δημήτρη Μακρινιώτη
Αγαπημένο ιταλικό γλυκό που, όπως λέει και το όνομα του μας… ανεβάζει ψηλά (tirare mi su), λόγω των συστατικών του, του καφέ και της σοκολάτας.
Στην παρακάτω συνταγή του pastry chef, Δημήτρη Μακρινιώτη, η εκδοχή του γλυκού χωρίς αυγά στην κρέμα.
Υλικά
- 2 πακέτα έτοιμα σαβαγιάρ
- 400 ml καφέ εσπρέσο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 ml κονιάκ
- 125 γρ. Κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- Κακάο ΙΟΝ για το γαρνίρισμα
Υλικά για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση για την κρέμα
Στο κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα λεπτό.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία σφιχτή κρέμα.
Εκτέλεση για το τιραμισού
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα espresso μας μαζί με την ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χρησιμοποιούμε ένα πυρέξ 25χ35 περίπου και το στρώνουμε με μια στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτάμε ένα ένα στον καφέ (ο προτεινόμενος χρόνος που βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ είναι από 5 δευτερόλεπτα έως 10).
Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω τους την μισή ποσότητα από την κρέμα και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις