Τα νέα concept που έρχονται στον εξώστη

Δύο νέες αφίξεις αναμένονται το προσεχές διάστημα στην Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη.

Το άκρως επιτυχημένο concept του μεζεδοπωλείου “Ούζου Μέλαθρον” που φέτος κλείνει 30 ολόκληρα χρόνια ζωής, έρχεται στην ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο σε έναν μοναδικό χώρο στον εξώστη επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου. Η πάντα ανατρεπτική μεζεδοφαγεία του ‘’Ούζου Μέλαθρον’’, προσαρμοσμένη στη νέα εποχή και βασισμένη πάντα στα τοπικά προϊόντα της Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται πλέον και μέσα στην Αγορά Μοδιάνο, δημιουργεί το καινούριο στέκι για το μεζέ, και όχι μόνο.

Ακριβώς απέναντι, επί της Ερμού θα βρίσκεται το νέο του «σπίτι» του πολυαγαπημένου και πολυταξιδευμένου café-bar “Το Διατηρητέο”. Το μαγαζί που άνοιξε την δεκαετία του ’90 στον πεζόδρομο της Ικτίνου και χάρισε στους Θεσσαλονικείς (και όχι μόνο) αμέτρητες αναμνήσεις και μοναδικές συγκινήσεις, κάνει δυνατό comeback, υποσχόμενο καινούριες εμπειρίες και στιγμές διασκέδασης που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες.

Η ανακαινισμένης Αγορά Μοδιάνο, άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2022  ξανά τις πύλες της ως μια σύγχρονη πλέον αγορά τροφίμων, διατηρώντας παράλληλα την παλιά της αίγλη. Είχε περάσει στα χέρια του Ομίλου Fais, τον Ιούλιο του 2017 με την υπογραφή της σύμβασης από το ΤΑΙΠΕΔ και έκλεισε το 2019, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες ανάπλασης.

Τα 75 καταστήματά της χωρίστηκαν ανά ομάδες, ανάλογα με το είδος τροφίμων που διαθέτουν: είδη πρώτης ανάγκης -όπως λαχανικά, κρέατα και θαλασσινά, πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, τοπικές ελληνικές γεύσεις, προϊόντα Fair Trade, ethnic προτάσεις απ’ όλον τον κόσμο. Επιπλέον, στους δύο εξώστες στο βόρειο και νότιο τμήμα της Αγοράς, λειτουργούν καταστήματα εστίασης -με τα περισσότερα από αυτά να αντλούν έμπνευση από τον χαρακτήρα και την προϊοντική γκάμα της.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις