«Αφρός και Νέκταρ»: Ραντεβού με τις μαγευτικές φυσαλίδες των αφρωδών και τη βελούδινη ζεστασιά των γλυκών κρασιών

Διοργανώνεται για 5η χρονιά, στις 23 Νοεμβρίου, στο ΚΠΙΣΝ
Αφιερωμένη αποκλειστικά σε δύο κατηγορίες ελληνικών και ξένων κρασιών, τους αφρώδεις και τους γλυκούς η «Αφρός και Νέκταρ» είναι μία εκδήλωση γευστικής δοκιμής.
Διοργανώνεται για 5η χρονιά, στις 23 Νοεμβρίου 2025 και ώρες 12:00-20:30 (χωρισμένη σε δύο χρονικές περιόδους, 12:00-16:00 και 16:30-20:30, για λιγότερο συνωστισμό και πιο άνετες γευστικές δοκιμές), στον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και σε όλη την Αθήνα.
Η «Αφρός και Νέκταρ» αποτελεί μοναδικό ραντεβού των οινόφιλων με τις μαγευτικές φυσαλίδες των αφρωδών και τη βελούδινη ζεστασιά των γλυκών κρασιών. Ανάμεσα στους αφρώδεις οίνους ξεχωριστό ρόλο είχε και διατηρεί η σαμπάνια, ο γαλλικός αφρώδης οίνος αποκλειστικά από την περιοχή της Καμπανίας (Champagne), που παραμένει η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα των οινικών φυσαλίδων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικοί αφρώδεις οίνοι συνεχίζουν εδώ και χρόνια να βρίσκονται σε άνθιση. Ενώ στα γλυκά κρασιά η Ελλάδα παίζει σε παγκόσμια κλάση, αυτά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της κατηγορίας «επιδόρπιοι οίνοι», αλλά σε αυτήν εντάσσονται και τα ενισχυμένα κρασιά, τα οποία δεν είναι απαραιτήτως γλυκά.
Ο σκοπός της «Αφρός & Νέκταρ» είναι διττός:
- Να δοκιμαστούν σαμπάνιες και άλλοι αφρώδεις οίνοι, καθώς και επιδόρπια κρασιά (γλυκά και ενισχυμένα) λίγο πριν την περίοδο που η κατανάλωσή τους κορυφώνεται (εορτές Χριστουγέννων), ώστε να επιλεγούν ετικέτες που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκειά της
- Να μυηθεί το οινόφιλο κοινό στην κατανάλωση αφρωδών και επιδόρπιων οίνων όλο το χρόνο, χωρίς ή με φαγητό, πριν ή και μετά από αυτό, δηλαδή σε κάθε περίπτωση και όχι απαραίτητα με αφορμή κάποιο ιδιαίτερο γεγονός ή συγκεκριμένη συνοδεία.Σε ειδική αίθουσα θα παρουσιαστούν αφρώδεις και γλυκείς οίνοι που διακρίθηκαν πρόσφατα στο διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles. Τα κρασιά αυτά δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά και πολλά είναι σπάνιαΟ Concours Mondial de Bruxelles είναι ένας από τους κορυφαίους και μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κόσμου. Τον εν λόγω διαγωνισμό αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η εταιρεία Vinetum, διοργανώτρια της εκδήλωσης.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










