Και γλυκές… και θρεπτικές… και πρωτότυπες; Κι όμως, γίνεται!

Της Αναστασίας Χρυσανθακοπούλου

Φτιάξε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα υγιεινές μπάρες με βύσσινο.

Συνταγή για μπάρες με βύσσινο: Υλικά

220 γρ. Φουντουκοβούτυρο χωρίς συντηρητικά ούτε ζάχαρη

2 γενναίες κ.σ. μέλι + 1 κ.σ. χαρουπόμελο (ή 3 μέλι)

85 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 

5 κ.γλ. ωμό κακάο

1 κ.γλ. maca (προαιρετικά)

1 κ.σ. σπόρους chia (προαιρετικά)

1/4 κ. γλ. αλάτι

3 κ.σ. κολοκυθόσπορο 

5 κ. σ. θρυμματισμένα  φουντούκια ανάλατα, ψημένα + 2 κ.σ. κομμένα στη μέση για την επιφάνεια

1 κούπα βρώμη 

½ κούπα αποξηραμένο βύσσινο 

Εκτέλεση – βήματα     

  1. Σε ένα μικρό μπολ με νερό μουλιάζουμε το αποξηραμένο βύσσινο για 30’ περίπου.  
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το μέλι, το φουντουκοβούτυρο και την κουβερτούρα (τα πρώτα 3 υλικά) να ομογενοποιηθούν. 
  3. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά. 
  4. Προσθέτουμε στα στερεά υλικά, τα υγρά υλικά (από το 2ο βήμα), το αποξηραμένο βύσσινο και ανακατεύουμε. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να ανακατέψουμε και με τα χέρια μας (αγαπημένο βήμα για τα παιδιά που μετά το ανακάτεμα στην κυριολεξία γλείφουν τα χεράκια τους!).  
  5. Ρίχνουμε το μίγμα για τις μπάρες μας σε ένα ταψάκι 20Χ30 εκατοστών (που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί) και το πατάμε με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού. Μπορούμε να βρέξουμε το κουτάλι με ελάχιστο νερό για να ξεκολλάει πιο εύκολα το μίγμα και να γίνει μια επιφάνεια. Τέλος προσθέτουμε τα μισοκομμένα φουντούκια διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντας τα ελαφρά μέσα σε αυτήν. 
  6. Τοποθετούμε το ταψάκι με τις μπάρες στην κατάψυξη για 30’ και μετά για 2-3 ώρες ακόμη στο ψυγείο και… έτοιμες! Τις κόβουμε σε όποιο μέγεθος μάς αρέσει.  

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις