Ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό με εμφάνιση που θα εντυπωσιάσει.

Της Σίσσυς Μπαρλιά 

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα κουκουνάρια σοκολάτας

  • 200 γρ. μπισκότα πτι-μπερ ή νταιτζεστιβ
  • 200 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη (και λίγη ακόμα για πασπάλισμα)
  • 30 γρ. κακάο
  • 40 γρ. κονιάκ
  • 4 κ.σ πραλίνα φουντουκιού
  • Δημητριακά (βαρκούλες)

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και στν συνέχεια αναμειγνύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα δημητριακά) ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  2. Κατόπιν σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε για 15′ στο ψυγείο.
  3. Προσοχή! Εάν αφήσουμε το μείγμα περισσότερη ώρα στο ψυγείο θα πετρώσει.
  4. Βγάζουμε και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού ή και μεγαλύτερα. Ύστερα τα πλάθουμε ένα -ενα σε κωνικό σχήμα.
  5. Αφού τελειώσουμε αυτή την διαδικασία τοποθετούμε τα δημητριακά γύρω-γύρω και από κάτω προς τα επάνω ώστε να μοιάζουν με κουκουνάρια όπως στις φωτογραφίες.
  6. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ώστε να είναι χιονισμένα.
  7. Υ,γ: Βγαίνουν περίπου 10 μεγάλα κουκουνάρια.
  8. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις