Συνταγές

Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Καίτης

Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Καίτης

Οι παλιές συνταγές είναι σίγουρα και οι πιο καλές!

Της Κατερίνας Φραγκάκη 

Μη ξεχνάτε ότι οι παλιές νοικοκυρές ήταν μαγείρισσες και ζαχαροπλάστες καθώς όλα φτιάχνονταν στο σπίτι. Βρήκα λοιπόν την καλύτερη συνταγή μελομακάρονων αλλά και την πιο εύκολη με λίγα και αγνά υλικά της γιαγιάς μου της Καίτης! Η γιαγιά μου ήταν χρυσοχέρα δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν θα έτρωγε από τα χεράκια της και δεν θα απολαύανε το τέλειο φαγητό ή γλυκό της! Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσετε τα μελομακάρονα της και θα μαθευτείτε αρκεί να ακολουθήσετε όλα τα κρυφά της μυστικά!

Συστατικά:
  • 1 ποτήρι πορτοκαλί χυμό
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή (ή μισό φλυτζάνι στέβια)
  • Ξύσμα από την φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές σούπας λεμόνι
  • 2 κουταλάκια κανέλλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι:
  • 1 μέρος ζάχαρη
  • 2 μέρη μέλι
  • 1 1/2 μέρος νερό150 γρ. Καρύδια

Εκτέλεση 

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά  το χυμό πορτοκαλί και το ξέσμα του, το λεμόνι, το λάδι τη ζάχαρη την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Πρέπει να δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει καλά!
  2. Μετά ξεκινάμε να ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
  3. Σημαντικό να θυμόμαστε ότι για να γίνουν αφράτα, η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια μας και είναι καλύτερο να μη προσθέσουμε όλο το κιλό αλεύρι αλλά λιγότερο!
  4. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους σε μέτριο φούρνο έως 200 βαθμούς στον αέρα.
  5. Σημαντικό:  τα μελώνουμε  κατευθείαν  αφού τα βγάλουμε από το φούρνο οσο ειναι καυτά.
  6. Έχουμε βράσει πολύ καλά  το σιρόπι το οποίο είναι και αυτό καυτό!
  7. Τα βάζουμε στην πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω τα καρύδια που τα έχουμε βάλει στο μίξερ για να ειναι αλεσμένα!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu