Μια πεντανόστιμη συνταγή για τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά.

Της Αλίκης Τάμπου
Φτιάχνουμε παραδοσιακό χαλβά σιμιγδαλένιο, το αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό της Σαρακοστής. 
Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με μέλι και κακάο: Υλικά
  • 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  • 2 ποτήρια μέλι
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 κ.σ. γεμάτη κακάο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Αμύγδαλα
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι και το ξύσμα και βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και μετά ρίχνουμε το σιμιγδάλι για να πάρει χρώμα
  3. Προσθέτουμε το κακάο και τα αμύγδαλα. Με προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι.
  4. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα του κέικ.
  6. Όταν κρυώσει εντελώς ξεφορμάρουμε.
  7. Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος! Έχει άρωμα πορτοκαλένιο και γεύση σοκοκολατένια!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις