Αυτή η πατατόσουπα είναι ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα και πεντανόστιμη!

Το υλικό που απογειώνει αυτήν την πατατόσουπα με μανιτάρια είναι τα πορτσίνι που της δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση.

Συνταγή για πατατόσουπα με μανιτάρια: Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 300 γρ μανιτάρια της επιλογής σας, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
  • 300 γρ πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 4 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 8 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 50 γρ καρύδια

Πώς να φτιάξεις πατατόσουπα με μανιτάρια

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στο μεταξύ, ρίχνουμε 1,2 λίτρα βραστό νερό πάνω από τα αποξηραμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέσα τον κύβο.

Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια και το σκόρδο στο τηγάνι με τις πατάτες, το θυμάρι και τα καρότα και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε  μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να αρχίσουν να ροδίζουν.

Ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα μανιτάρια και τον ζωμό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε με το μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι. Ρίχνουμε σε μπολ και σερβίρουμε κάθε μερίδα με 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και το ένα τέταρτο από τα καρύδια. Το υπόλοιπο μπορεί να παγώσει και να ξαναζεσταθεί την επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις