Τοποθετήστε πράσα, πατάτες και κάπαρη γύρω από φιλέτα σολομού για να φτιάξετε αυτό το εύκολο ταψί για δύο άτομα.

Σολομός με πατάτες και πράσο στο φούρνο: Υλικά

  • 250 γραμμάρια baby πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, κομμένο στη μέση, πλυμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 70ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο
  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C στο αέρα. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν στον ατμό για λίγα λεπτά. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πατάτες με το ½ λάδι και μπόλικο καρύκευμα. Βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου ψησίματος.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Ανακατεύουμε με το σκόρδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την κάπαρη και 75 ml ζεστό νερό και μετά αφήνουμε να βράσει. Ανακατεύουμε μέσα το σχοινόπρασο.
  3. Ζεσταίνουμε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Περιχύνουμε τις πατάτες με το κρεμώδες μείγμα του πράσου και στη συνέχεια ρίχνουμε τα φιλέτα σολομού από πάνω. Ψήνουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Σερβίρουμε με επιπλέον σχοινόπρασο και κάπαρη και μια σαλάτα στο πλάι, αν θέλουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις