Η καλύτερη συνταγή για αιγυπτιακά τουλουμπάκια. Γράφει στο FoodLife η Αιγύπτια φοιτήτρια της ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Καΐρου Rehab Sameh

Το Balah al-Sham θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα είδη γλυκών  στις αραβικές χώρες, το οποίο προτιμούν πολλές αιγυπτιακές οικογένειες, λόγω της χαρακτηριστικής γεύσης και της ευκολίας παρασκευής του στο σπίτι.

Συνταγή για Balah al-Sham: Υλικά
  •  Ένα φλιτζάνι αλεύρι
  •  Μια  βανίλια
  •  Μια πρέζα αλάτι
  •  Ένα ποτήρι χλιαρό νερό
  •  Ένα φλιτζάνι  λάδι
  •  3 αυγά
  •  Ένα κουταλάκι του γλυκού άμυλο
Πώς να προετοιμάσετε το Balah Al Sham:
Ετοιμάζετε μια κατσαρόλα και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά με την προσθήκη λαδιού και νερού και την αφήνετε στη φωτιά μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού, μετά προσθέτετε το αλεύρι, τη βανίλια και το άμυλο συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Βγάζουμε  την κατσαρόλα λίγο από τη φωτιά ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρατήσει περισσότερο η ζύμη. Σε λίγο μέχρι να ηρεμήσει τελείως η ζύμη , προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
Μετά ετοιμάζουμε ένα σακουλάκι για τον στολισμό των γλυκών, μετά προσθέτουμε τη ζύμη μέσα στη σακούλα μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό σχήμα (προτείνουμε να πάρουν το σχήμα της τουλούμπας όπως στις φωτογραφίες) και τη ρίχνουμε σε κρύο λάδι και μετά αποσύρουμε το λάδι από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε για  να πάρουν το χρυσαφί χρώμα.
συνταγή για Balah al-Sham
Συνταγή για Balah al-Sham: Πώς να ετοιμάσετε το σιρόπι του
Πρέπει να ανακατέψετε ένα φλιτζάνι νερό με ένα φλιτζάνι ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και να το βάλετε στη φωτιά και να το αφήσετε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού στο στάδιο του βρασμού, αλλά αυτή τη φορά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ανακατευτεί και να γίνει παχύρευστο .
Μετά ρίχνετε το σιρόπι πάνω στα γλυκά και γίνονται πεντανόστιμα!
Διαβάστε επίσης: