Θα την λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά

Της Αλίκης Τάμπου

Οι vegan έχουν ένα φοβερό ατού, φτιάχνουν τέλειες σαλάτες. Βάζουν μέσα πολλά και διαφορετικά υλικά θέλοντας να περιλάβουν διατροφικά στοιχεία σε ένα γεύμα και να χορτάσουν. Η συγκεκριμένη σαλάτα λοιπόν έχει σίδηρο από το σπανάκι και βιταμίνη C από το πορτοκάλι και πιπεριά Φλωρίνης  που βοηθάει την απορρόφηση του σιδήρου, έχει πρωτεΐνη από τα φασόλια και το κατίκι. Η σαλάτα μπορεί να γίνει ένα υπέροχο ελαφρύ γεύμα αλλά και να συνοδέψει κρεατικά ή θαλασσινά. 

Υλικά

  • 400 γρ. τρυφερά  baby σπανακιού  
  • 200 γρ κατίκι 
  • 200 γρ μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 1 πιπερία Φλωρίνης
  • 1 πορτοκάλι κομμένο 
  • 20 γρ φυστίκια Αιγίνης
  • Ελαιόλαδο
  • βαλσαμικό ξύδι σε κρέμα

Παρασκευή

Βράζουμε σε σκέτο νερό τα φασόλια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ιδανικά μπορούμε να τα βράσουμε από το προηγούμενο βράδυ. Βάζουμε κάτω τα φύλλα του σπανακιού και με την σειρά όλα τα υλικά. Στο τέλος ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι.