Μια πανεύκολη συνταγή έτοιμη σε 20 λεπτά που θα σε ταξιδέψει για λίγο στην Ιταλία. Το αγαπημένο ζυμαρικό πατάτας ταιριάζει τέλεια με μπλε τυρί ή και κατσικίσιο χαρίζοντας μια έκρηξη γεύσεων σε σένα και τους καλεσμένους σου.

Νιόκι με μανιτάρια και μπλε τυρί: Υλικά

  • 2 συσκευασίες νιόκι των 400 g
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βουτύρου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 500 γραμμάρια μικρά μανιτάρια Portobello, κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Συσκευασία 150 g κρεμώδες μπλε τυρί
  • μικρή συσκευασία μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν επιπλέουν στην κορυφή του σκεύους, είναι έτοιμα. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
  3. Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα νιόκι στο τηγάνι. Σκορπίζουμε πάνω τυρί και τον μαϊντανό.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις