Μια γλυκιά πίτα που δεν μοιάζει με καμία άλλη

Γράφει στο FoodLife η food blogger και private chef Κωνσταντίνα Κατζομύτη

Εάν έχεις πολλά κρεμμύδια στην διάθεσή σου πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξεις αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή για κρεμμυδόπιτα που θα γίνει το αγαπημένο σου ορεκτικό!

Συνταγή για κρεμμυδόπιτα: Υλικά

  • 1 κιλό κρεμμύδια κόκκινα
  • 2κ.σ. βούτυρο
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50ml λευκό κρασί
  • 2κ.σ. άσπρο ξύδι
  • 2κ.γ θυμάρι ξερό
  • 2κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. Καρύδια
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο για τα φυλλα

Πώς να φτιάξετε την συνταγή για κρεμμυδόπιτα 

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε το κρασί το ξίδι και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε να ενωθεί με τα κρεμμύδια και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα καρύδια και τα καβουρντίζουμε. Περίπου 7 λεπτά. Απλώνουμε τα φύλλα ένα ένα και αλείφουμε κάθε ένα με ελαιόλαδο. Κοιτάμε να περισσεύει αρκετό έξω από το ταψί.
Αφού βάλουμε και τα 5 φύλλα προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος στα κρεμμύδια, το μοσχοκάρυδο ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τα καρύδια. Μαζεύουμε προσεκτικά τα φύλλα που προεξέχουν και τα βάζουμε από πάνω αφήνοντας ένα κενό στη μέση του ταψιού μας.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο από πάνω απαλά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίζουν τα φύλλα.
Περισσότερες συνταγές στην σελίδα  dianasmeals.gr και στο Instagram dianas_meals. 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις