Νέα επένδυση ύψους 200 χιλ. ευρώ από τον όμιλο Καστελόριζο για το εστιατόριο «Μezze Athens»

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Το 15ο κατάστημά του άνοιξε μέσα στον Ιανουάριο ο Όμιλος Καστελόριζο, στην «καρδιά» του κέντρου της Αθήνας.

Πρόκειται για το «Μezze Athens» στην οδό Μητροπόλεως, «αδελφάκι» του «Mezze Glyfada» που λειτουργεί ήδη σχεδόν μία δεκαετία, καθώς κατά 70% έχει τον ίδιο κατάλογο, διαθέτοντας πιάτα τόσο με κρέας όσο και με ψάρι.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου Καστελόριζο, Αντώνης Σταύρου, μιλώντας σε δημοσιογράφους η συγκεκριμένη επένδυση ανήλθε στις 200 χιλ. ευρώ, ενώ καταβάλλεται ενοίκιο για τον χώρο που φιλοξενεί το νέο εστιατόριο, ύψους 9.500 ευρώ.

Οι χώροι του, συνολικής έκτασης 300 τμ μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 170-180 άτομα ενώ απασχολούνται περί τους 25 εργαζόμενους. Παράλληλα τo Μezze Athens εξυπηρετεί και παραδόσεις delivery μέσω των συνεργασιών με τη Wolt και την Efood. Στα πλάνα, όπως σημείωσε ο κ. Σταύρου είναι το Mezze Athens να προχωρήσει σε συνεργασίες με ξενοδοχεία της περιοχής που δεν έχουν στις υπηρεσίες τους την παροχή πρωινού γεύματος στους επισκέπτες.

Το «Μezze Athens», δημιουργήθηκε, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα δύο του Ομίλου σε μία δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο της εστίασης. Ενεργειακό κόστος και άνοδος των πρώτων υλών πιέζουν τις επιχειρήσεις ενώ σύμφωνα με τον κ. Σταύρου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην εύρεση εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στην εστίαση. Το λειτουργικό κόστος στα καταστήματα, όπως επεσήμανε, έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% τον τελευταίο χρόνο, κάτι που οδήγησε σε ανατιμήσεις περί το 10% σταδιακά μέσα στο 2022.

Πάντως ο τζίρος ομίλου Καστελόριζο το 2022  ήταν υψηλότερος κατά 3-4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019, πριν την πανδημία δηλαδή, καθώς διαμορφώθηκε στα 15,2 εκατ. ευρώ. Σε αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Σταύρου, βοήθησε η πολύ καλή και παρατεταμένη φετινή τουριστική σεζόν όπως και οι καλές καιρικές συνθήκες για μεγάλο διάστημα τον φετινό χειμώνα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις