Πώς θα αναπτύξετε τις καλύτερες τεχνικές σερβιρίσματος, εντυπωσιάζοντας την παρέα σας

Το να μάθουν να σερβίρουν σωστά το κρασί δεν είναι υπόθεση των σερβιτόρων και των μπάρμαν. Πρέπει όλοι να μάθουμε αυτή την τέχνη, καθώς δεν ξέρουμε πότε θα μας προκαλέσουν να την κάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγουμε να κάνουμε λάθη στο σερβίρισμα του κρασιού.

Ποια λάθη δεν μπορείτε να κάνετε όταν σερβίρετε κρασί;

Αν και δεν είναι πολλά, υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός λαθών που τείνουν να κάνουν οι αρχάριοι όταν γεμίζουν ένα ποτήρι με κρασί. Παρακάτω, θα σας πούμε ποια είναι, ώστε να αποφύγετε να τα κάνετε:

Ένα ακριβό κρασί δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο

Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η τιμή θα καθορίσει 100% την ποιότητα του κρασιού, αλλά πρέπει να σας πούμε ότι αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Υπάρχουν ακριβά κρασιά που στερούνται γεύσης, αρωμάτων και σώματος.

Ορισμένες ποικιλίες πολύ πιο προσιτών κρασιών προσφέρουν στους γευσιγνώστες τους έναν κόσμο γεύσεων και αρωματικών εκρήξεων που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο! Μην κρίνετε ένα καλό κρασί από την τιμή του.

Λάθη στο σερβίρισμα κρασιού: Γεμίζοντας το ποτήρι μέχρι το χείλος

Γνωρίζουμε ότι με ορισμένα αλκοολούχα ποτά, όπως η μπύρα, όσο πιο γεμάτο το ποτήρι τόσο το καλύτερο, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με ένα καλό ποτήρι κρασί. Είναι πάντα καλύτερο να γεμίζετε το ποτήρι λίγα εκατοστά πριν από τη μέση. Αυτό θα αποτρέψει την ταχύτερη θέρμανση του περιεχομένου και την απώλεια της σωστής θερμοκρασίας του

Με αυτόν τον τρόπο, οι γεύσεις διατηρούνται για πολύ περισσότερο και ο diner μπορεί να απολαύσει το ποτό του σωστά.

Λάθη στο σερβίρισμα κρασιού

pixabay

Λανθασμένη αφαίρεση της φιάλης

Όπως αναφέραμε στις προηγούμενες γραμμές, το άνοιγμα του μπουκαλιού είναι μια λεπτή διαδικασία, επομένως εάν δεν γίνει σωστά, το κρασί μπορεί να μολυνθεί με σωματίδια αυτού του υλικού.

Στη χειρότερη περίπτωση, θα πρέπει να πετάξετε το μπουκάλι, καθώς κανείς δεν θα θέλει να πιει κρασί με κομμάτια φελλού,

Λάθη στο σερβίρισμα κρασιού: Μην αλλάζετε το ποτήρι όταν αλλάζετε την ποικιλία κρασιού

Κάθε ποικιλία κρασιού θα έχει τη δική της χαρακτηριστική γεύση και όλες αυτές οι γεύσεις εμποτίζονται στα ποτήρια που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αλλάζετε το ποτήρι όταν σερβίρετε άλλη ποικιλία κρασιού, ώστε να μην αλλοιώνεται η γεύση του.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι μερικές φορές δεν θα είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα νέο, εντελώς καθαρό ποτήρι. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο από το νέο κρασί για να το ξεπλύνετε.

Αφήστε το υπόλοιπο κρασί σε θερμοκρασία δωματίου

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά το κρασί οξειδώνεται γρήγορα αφού ανοιχτεί. Αυτό συμβαίνει λόγω της επαφής του οξυγόνου με το κρασί, το οποίο αλλοιώνει χημικά ορισμένες από τις ουσίες του κρασιού, προκαλώντας την αποσύνθεσή του.

Λάθη στο σερβίρισμα κρασιού

Unsplash

Για να μην συμβεί αυτό τόσο πρόωρα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το κρασί που περίσσεψε στο ψυγείο, προσπαθώντας να σφραγίσετε το μπουκάλι όσο καλύτερα μπορείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε για μερικές ημέρες. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ότι το κρασί έχει αλλάξει χρώμα, γεύση ή άρωμα, πρέπει να το απορρίψετε αμέσως, καθώς αυτό είναι ένδειξη ότι έχει οξειδωθεί.

Πιστεύουμε ότι μία από τις καλύτερες απολαύσεις για κάθε οικοδεσπότη είναι να βλέπει πώς οι καλεσμένοι είναι ικανοποιημένοι. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να περιορίσετε τα λάθη στο σερβίρισμα κρασιού! Θα δείτε πώς όλοι θα γοητευτούν από τις ικανότητές σας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις