Στα επίπεδα προ πανδημίας η κατανάλωση το 2022

Στα επίπεδα του 2019, προ πανδημίας δηλαδή, επιστρέφει η κατανάλωση σε μπύρα και κρασί, όπως προκύπτει από τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις για την πορεία των δύο κλάδων την τρέχουσα χρονιά.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει «παίξει» φυσικά η άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας στον κλάδο της εστίασης, καθώς σημαντικό μέρος των πωλήσεων και στις δύο αγορές προέρχεται από το κανάλι του ΗοReCA.

Συγκεκριμένα στο κρασί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ η κατανάλωση οίνου την περίοδο 2021/2022 παρουσιάζεται αυξημένη κατά 39,94% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο 2020/2021 και διαμορφώνεται συγκεκριμένα στα 2.803 χιλιάδες hl.

H κατά κεφαλήν κατανάλωση στη χώρα μας υπολογίζεται στα 26,70 lt ανά κάτοικο, κατανάλωση που είναι ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο κατανάλωσης οίνου στην ΕΕ (23 lt ανά κάτοικο).

Σε ό,τι αφορά την αγορά της μπύρας ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια πρόσφατης δημοσιογραφικής εκδήλωσης εκτίμησε ότι η αγορά το τρέχον έτος θα «κλείσει» συνολικά περίπου στο επίπεδο του 2019. «Νομίζω ότι το 2022 θα είναι μία χρονιά που ο κλάδος γενικά θα είναι ευχαριστημένος» σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ακόμη ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και της ενεργειακής κρίσης εκείνο που παρατηρείται μέχρι σήμερα είναι ότι οι καταναλωτές, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα «δείχνουν ότι έχουν ακόμη απωθημένα από την περίοδο της πανδημίας. Θέλουν να βγουν, να ταξιδέψουν, να διασκεδάσουν».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις