Στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε στις 20 Ιουνίου η ΚΕΟΣΟΕ και η Ε.Ο. ΟΙΝΟS για τα αποαλκοολωμένα κρασιά

«Η προώθηση των ποιοτικών ελληνικών οίνων στις αγορές του εξωτερικού αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, συμμετέχοντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε. και τα μέλη της Επιχειρησιακής Ομάδας “OINOS” με θέμα: «Πιλοτική εφαρμογή καινοτόμου τεχνολογίας, για τη μερική ή ολική αφαίρεση αλκοόλης σε οίνους Π.Ο.Π. Σαντορίνη και Π.Γ.Ε. Κυκλάδων».

Πρόκειται για δράση που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014 – 2022), στο πλαίσιο του Μέτρου 16 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Σταμενίτης, σύμφωνα με το ΚΕΟΣΟΕ, εστίασε στις προοπτικές του κλάδου της αμπελουργίας και του οίνου ο οποίος όπως σημείωσε  αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα και ισχυρό πολιτισμικό αποτύπωμα.

Παράλληλα με αφορμή το παράδειγμα της «OINOS» εστίασε στις δυνατότητες που προσφέρονται προς αξιοποίηση μέσα από το Πρόγραμμα αλλά και το Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, για την ανάπτυξη των συνεργασιών με σκοπό την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, των καινοτόμων διεργασιών στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων και στον τομέα των τροφίμων. Αναφέρθηκε ακόμη για στις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο το εμπορικό ενδιαφέρον, αλλά και την εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών, με κεντρικό προσανατολισμό τη διαφύλαξη και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης για την οργάνωση και την προβολή του Οινοτουρισμού.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις