Η Meta δίνει 70-100 εκατομμύρια ευρώ για το 100% της καινοτόμου εταιρείας.

H Meta Platforms, η μητρική εταιρία του Facebook, ετοιμάζεται να αγοράσει start-up από την Πάτρα και να ανοίξει γραφεία στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ελληνική εταιρεία Accusonus, η οποία παράγει λογισμικό επεξεργασίας ήχου. Η συμφωνία για την εξαγορά της Accusonus προγραμματίζεται να υπογραφεί την ερχόμενη Παρασκευή, με την Meta να δίνει 70-100 εκατομμύρια ευρώ για το 100% της καινοτόμου εταιρείας που ίδρυσαν οι Αλέξανδρος Τσιλφίδης, Ηλίας Κοκκίνης και Μιχάλης Τζάννε.

Η Accusonus  έχει έδρα στις ΗΠΑ, διατηρεί όμως γραφεία σε Αθήνα και Πάτρα τα οποία προβλέπεται να συνεχίσουν να λειτουργούν. Το λογισμικό της εταιρείας χρησιμοποιείται ήδη σε εφαρμογές της Adobe για την αφαίρεση του θορύβου και της αντήχησης σε αρχεία ήχου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, το οποίο επιβεβαιώνεται και από πηγή της Reuters, στελέχη της Meta έχουν έρθει από τον Σεπτέμβριο σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ενημερωθούν για το νομικό και φορολογικό πλαίσιο με την προοπτική να ιδρυθεί θυγατρική με ελληνικό ΑΦΜ. Απαντήσεις έδωσε επιτελείο της κυβέρνησης υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Πατέλη, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εξαγορά της Accusonus έρχεται να προστεθεί σε πρόσφατες επενδύσεις στην Ελλάδα από την Microsoft, την Amazon Web Services και την Digital Realty, η οποία εξαγόρασε την ελληνική Lamda Helix. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε επίσης η εξαγορά του 49% της υπηρεσίας πληρωμών Viva Wallet από την JPMorgan.

Αξίζει να σημειώσουμε πως όταν η εταιρία Facebook μετονομάστηκε σε Meta, ο ιδρυτής της Μαρκ Ζούκεμπεργκ, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στην ελληνική ρίζα της λέξης λέγοντας:  «Έχω σπουδάσει κλασικές σπουδές και η λέξη “meta” προέρχεται από την ελληνική λέξη που σημαίνει “επέκεινα”. Για μένα, συμβολίζει ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα να χτίσουμε και ότι υπάρχει πάντα ένα επόμενο κεφάλαιο στην Ιστορία».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις