Tα μπουκάλια σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την Air-Ink, μια εταιρεία που δημιουργεί μελάνι συμπυκνώνοντας αέρια λύματα με βάση τον άνθρακα που παράγονται από την ατμοσφαιρική ρύπανση

H Johnnie Walker, που ανήκει στην Diageo, συνεργάστηκε με την Air-Ink, για μια σειρά με περιορισμένης έκδοσης φιάλες για τη συλλογή Black Label, με σχέδια πόλεων με μελάνι που προέρχεται από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Με το όνομα Johnnie Walker “Keep Walking City Collection”, οι φιάλες σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την Air-Ink, μια εταιρεία που δημιουργεί μελάνι συμπυκνώνοντας αέρια λύματα με βάση τον άνθρακα που παράγονται από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Κάθε μπουκάλι περιορισμένης έκδοσης απεικονίζει μία από τις έξι πόλεις που αποδίδονται με εικονογραφήσεις που σχεδιάστηκαν από πέντε καλλιτέχνες. Οι πόλεις είναι: Πόλη του Μεξικού, Νέο Δελχί, Βαρσοβία, Μπανγκόκ, Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη. Μόνο 2.500 μπουκάλια είναι διαθέσιμα για αγορά.

Η διευθύντρια παγκόσμιας επωνυμίας Johnnie Walker, Julie Bramham, σχολίασε: «Η Johnnie Walker είναι χτισμένη σε μια κληρονομιά που κάνει θετικές, προοδευτικές επιλογές και για να ζωντανέψει αυτή τη συλλογή ζητήσαμε από τους καλλιτέχνες να ρίξουν φως σε αυτό που κάνει την πόλη τους ξεχωριστή και εμπνέει τους ανθρώπους να συναντηθούν και να συνεχίσουν να περπατούν. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από τις μοναδικές απεικονίσεις που προέκυψαν από αυτή τη σύντομη περιγραφή και σε συνδυασμό με τη συνεργασία Air-Ink αποδεικνύουν τη δύναμη του συνδυασμού τέχνης και καινοτομίας, καθιστώντας αυτήν τη σειρά περιορισμένων εκδόσεων μια πραγματική συλλεκτική συλλογή».

Η συλλογή έχει ήδη αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς εξαντλήθηκε στη Βαρσοβία και την Μπανγκόκ σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα, σύμφωνα με το Hypebeast.

Οι καλλιτέχνες που εικονογράφησαν τα μπουκάλια είναι: Alek Morawski για τη Βαρσοβία. Okuda San Miguel, για τη Μαδρίτη. Paola Delfín, για την Πόλη του Μεξικού. Shilo Shiv Suleman, για το Δελχί. Ο κ. Hure για την Κωνσταντινούπολη. και Gongkan, για την Μπανγκόκ.

Το Johnnie Walker Black Label Blended Scotch Whisky διαθέτει γεύσεις καραμέλας, φρούτων και πικάντικης βανίλιας και περιέχει 40% ABV.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις