Tο 2021 ο τζίρος της αλυσίδας στη χώρα μας υπερέβη τα 14 εκατομμύρια ευρώ

Ολική επαναφορά και εκτόξευση του τζίρου της κατέγραψε η McDonald’s στην Ελλάδα το 2021. Η μεγάλη αλυσίδα ταχυφαγείων είχε δει τον τζίρο της να μειώνεται δραματικά το 2020, την πρώτη χρονιά της πανδημίας, όταν και έχασε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.  Tο 2021 ο τζίρος της αλυσίδας ταχυφαγείων στη χώρα μας υπερέβη κατά περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ το 2019 και τις προ Covid επιδόσεις της. Είναι ενδεικτικό ότι το 2021 ο κύκλος εργασιών της Premier Capital Hellas, εταιρείας η οποία διαχειρίζεται το εμπορικό σήμα της McDonald’s στην Ελλάδα ανήλθε στα 51,88 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα προ φόρων γύρισαν από ζημίες 320 χιλ. ευρώ που ήταν το 2020, σε κέρδη 3,12 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν το 2021 κατά 27,1% σε σύγκριση με το 2020, με όλες τις αγορές να παρουσιάζουν ισχυρή βελτίωση οικονομικών επιδόσεων μετά τη διαταραχή που καταγράφηκε λόγω της πανδημίας στη διάρκεια του 2020. Επί της ουσίας ο τζίρος του ομίλου από τα 318 εκατ. ευρώ του 2020, έφτασε τα 405,4 εκατ. ευρώ το 2021. Η αγορά που παρουσίασε το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης των πωλήσεων ήταν η Ελλάδα με 38%. Η Ρουμανία ήταν η δεύτερη περιοχή που σημείωσε αύξηση τζίρου κατά 30%, ενώ η Βαλτική και η Μάλτα κατέγραψαν αύξηση 19%.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Premier Capital plc αναφέρει πώς παρά το γεγονός ότι δεν έχει άμεσο συμφέρον στη χώρα, ο όμιλος παρακολουθεί τις επιπτώσεις της τρέχουσας κατάστασης στις δραστηριότητές του στις γειτονικές χώρες της Ρουμανίας και της Βαλτικής. Πληθωριστικές πιέσεις, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας και αυξημένα κόστη κοινής ωφελείας αντιμετωπίζονται επί του παρόντος αποτελεσματικά εντός ομίλου, όπως σημειώνεται σχετικά.

“Είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί και να διαφοροποιηθεί η έκταση τέτοιων πιέσεων που προέρχονται από την αναταραχή στην Ουκρανία και τα παράλληλα γεγονότα που προκλήθηκαν από την Covid-19, αλλά η σύνθετη επίδραση στο αποτύπωμα των εστιατορίων είναι δυνητικά σημαντική. Οι προβλέψεις του ομίλου συνεχίζουν να κάνουν λόγο για σταθερές επιδόσεις παρά την αβεβαιότητα της τρέχουσας κατάστασης στις δραστηριότητές του, ενώ παραμένει σε επαγρύπνηση όσον αφορά την παρακολούθηση των περιορισμών στη διεξαγωγή των εργασιών με οντότητες και ιδιώτες που υπόκεινται σε κυρώσεις”, σχολιάζει σχετικά η επιχείρηση μέσα από τις οικονομικές καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Ανοίγει ξανά το εμβληματικό εστιατόριο McDonald’s στο Σύνταγμα

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις