H συνεργασία με τη Lidl hellas αποφέρει στην Kreta Food περίπου το 1/3 του συνολικού τζίρου της

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Η Kreta Food, εταιρεία παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΠΓΕ Χανίων που ίδρυσαν το 1998, ο Νίκος Μαρματάκης και ο Μιχάλης Στρατηγάκης ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε η Lidl Ηellas όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

H πρώτη παλέτα που έφτασε, πριν ακόμα το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος Lidl στη Σίνδο ήταν εκείνη της Kreta Food.

Η συνεργασία των δύο πλευρών για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Νώμα» συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την Lidl Ελλάς να απορροφά περίπου 500 τόνους ετησίως από την παραγωγή της Kreta Food. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Στρατηγάκης η συνεργασία με τη Lidl hellas αποφέρει περίπου το 1/3 του συνολικού τζίρου της εταιρείας με έδρα τα Χανιά– ο οποίος ανήλθε περί τα 20 εκατ. το 2022- ενώ συνολικά η συνεργασία και με τη μητρική της Lidl της αποφέρει περίπου το 50%.

Η Kreta Food είναι μία εξαγωγική επιχείρηση καθώς οι εξαγωγές αποτελούν το 60% του συνολικού τζίρου της. Εξάγει σε όλο τον κόσμο, με επώνυμο και ιδιωτικής ετικέτας προϊόν και κύριες αγορές την Ευρώπη και την Αμερική, έχοντας συνεργασίες με μεγάλα σούπερ μάρκετ, όπως Aldi, Edeka, Tesco, Morisson κ.α

Οι πωλήσεις του εξωτερικού για την Kreta Food μέσω της συνεργασία της με Lidl Ελλάς γίνεται σε συνολικά 28 από τις 31 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται συνολικά η αλυσίδα στην Ευρώπη. Παράλληλα η εταιρεία εξάγει και το brand ελαιολάδου Entelia.

Σημειώνεται πως η Kreta Foods διαθέτει μονάδα στον Γαλατά Κυδωνίας και δεξαμενές αποθήκευσης λαδιού μέγιστης χωρητικότητας 3.000 τόνων.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις