Η Heineken (HEIN.AS) πρόκειται να αγοράσει την Distell Group Holdings (DGHJ.J).

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτιμά την εταιρεία παραγωγής ποτών της Νότιας Αφρικής σε περίπου 40,1 δισεκατομμύρια ραντ που μεταφράζεται σε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Distell δήλωσε ότι η συμφωνία αποτιμά το σύνολο των δραστηριοτήτων της σε 180 ραντ ανά μετοχή με μια έκπτωση 1,42% μέχρι το κλείσιμο της μετοχής. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Heineken είπε ότι σκοπεύει επίσης να πάρει τον έλεγχο της περιφερειακής εταίρου Namibian Breweries Ltd (NBL), η οποία μαζί με την Distell θα συνδυαστεί με τις δραστηριότητες της ολλανδικής ζυθοποιίας στη Νότια Αφρική.

Η προτεινόμενη εξαγορά από την NBL του μεριδίου 25% της Heineken South Africa (HSA) αποτιμά την HSA σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε η ολλανδική εταιρεία. Οι συζητήσεις για την συμφωνία της Distell με τη Heineken, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας στον κόσμο, ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον Μάιο.

Η Distell δεν κατέβαλε μέρισμα για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, ως προϋπόθεση για την πρόταση εξαγοράς της Heineken. Τον Αύγουστο, η Distell ανέφερε τριπλάσια άνοδο των κεφαλαίων κερδών ανά μετοχή – το κύριο μέτρο κέρδους στη Νότια Αφρική, καθώς η εταιρεία ανέκαμψε από τη μακρά απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ στην εγχώρια αγορά της λόγω κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις