H μεγάλη αλυσίδα είχε στηρίξει τις ελπίδες της στις υπηρεσίες delivery αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την αγορά της "μητέρας" της πίτσας

Επτά χρόνια μετά το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος στην Ιταλία, η Domino’s Pizza έκλεισε και την τελευταία της πιτσαρία στην χώρα αποχωρώντας από την ιταλική αγορά. Τα τελευταία 29 ιταλικά franchise της αλυσίδας φέρεται να έχουν κλείσει. Η Domino πίστευε ότι το μοντέλο delivery θα της έδινε ένα κομμάτι της αγοράς στην Ιταλία αλλά η άνοδος άλλων υπηρεσιών παράδοσης τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας αφαίρεσε το πλεονέκτημά της.

Η Domino’s Pizza άνοιξε τα πρώτα της καταστήματα στην Ιταλία το 2015 με φιλόδοξα σχέδια. Σχεδίαζε να ανοίξει 880 καταστήματα και να ελέγξει περίπου το 2% της ιταλικής αγοράς πίτσας έως το 2030, όπως δήλωσε ο Ιταλός διευθύνων σύμβουλος Alessandro Lazzaroni στην ιταλική οικονομική και χρηματοοικονομική πλατφόρμα ειδήσεων Money.it το 2019.

«Υπάρχει πολλή πίτσα, αλλά δεν υπάρχει πολλή πίτσα που γίνεται delivery», είπε τότε ο διευθύνων σύμβουλος της Domino, Πάτρικ Ντόιλ. «Οπότε μπορεί να υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία». Ωστόσο, η άνοδος των υπηρεσιών παράδοσης όπως οι Deliveroo, Just Eat και Glovo αφαίρεσε κάθε πλεονέκτημα που πίστευε ότι θα είχε η αμερικανική εταιρεία, σύμφωνα με έκθεση προς τους επενδυτές το 2021.

Πολλά καταστήματα στον ιταλικό ιστότοπο της Domino επισημάνθηκαν ως οριστικά κλειστά την Τετάρτη, ενώ άλλα δεν φάνηκαν να δέχονται παραγγελίες. Η Domino’s Pizza έχει πάνω από 18.500 καταστήματα παγκοσμίως σε τουλάχιστον 90 χώρες. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταστημάτων, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται στην Ινδία και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης: 

Domino’s Pizza: Μειώθηκε κατά 16% ο τζίρος του α΄ εξαμήνου

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις