H αύξηση των τιμών πρώτων υλών και ο πληθωρισμός επηρέασαν την μεγάλη αλυσίδα

Πτώση κατά 16% το πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσε ο τζίρος της μεγάλης αλυσίδα Domino’s Pizza σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας. Η αύξηση του κόστους πρώτων υλών και ο πληθωρισμός δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τα καταστήματά της διάσημης πίτσας ενώ τόνισε ότι αύξησε τις δαπάνες για τα ΜΜΕ στο β΄ εξάμηνο, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Η μετοχές της εταιρείας, η οποία έχει σημειώσει πτώση 30% από την αρχή του έτους, διαμορφώνονται 1,9% χαμηλότερα. Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δύο μεγάλων εξαγωγέων σιτηρών, έχει οδηγήσει σε άνοδο τις παγκόσμιες τιμές σιταριού και έχει δημιουργήσει ανησυχίες για τις τιμές των σιτηρών και σε ανησυχίες για την προμήθεια αλευριού.

Οι τιμές ενέργειας έχουν επίσης αυξηθεί, με αρνητικές συνέπειες για τον πληθωρισμό στην οικονομία. Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως η εταιρεία βρίσκεται σε καλύτερη θέση από πολλές για να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις του κόστους λόγω της ισχυρής αλυσίδας εφοδιασμού της.

Παρά την πτώση των κερδών, αύξησε το μέρισμα στις 3,2 πένες από τις 3 πένες στο προηγούμενο έτος, ενώ ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 20 εκατ. στερλίνων. Η πτώση των υποκείμενων προ φόρων κερδών στα 50,9 εκατ. στερλίνες στο α΄ εξάμηνο, απηχεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα κέρδη χαμηλότερα των προσδοκιών, εξαιτίας των υψηλότερων δαπανών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις