Οι επενδύσεις της εταιρείας στα Βαλκάνια έχουν στόχο τη διεύρυνση της δραστηριότητας της εταιρείας και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της

Στη συμφωνία εξαγοράς της United Milk Co, από τη Δέλτα, προχώρησαν τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδερφών Σαράντη, στα πλαίσια της προσπάθειας για τόνωση της παραγωγής στη Βουλγαρία. Κατόπιν διαπραγματεύσεων που κράτησαν αρκετό καιρό, τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία, λίγες μάλιστα μέρες μετά την αγορά που πραγματοποίησε η εταιρεία στην Κύπρο.  Συνολικά μέσα σε ελάχιστους μήνες, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία έχει προχωρήσει σε τρεις εξαγορές, με τις ΑΓΝΟ, Κουρουσιης (με 49%) να έχουν προηγηθεί, με πηγές της εταιρείας να τονίζουν ότι «αυτό θα γίνεται όταν παρουσιάζονται ευκαιρίες».

Πηγές από την εταιρεία αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται εμπλουτισμός χαρτοφυλακίου της εταιρείας στη Βουλγαρία και ένταξη στην παραγωγή vegan,φυτικών προϊόντων, τα οποία κυρίως θα διοχετεύει στην αγορά της Βουλγαρίας. Στο πλαίσιο αυτό θα βοηθήσει και η τεχνογνωσία των στελεχών της UNITED MILK COMPANΥ, καθώς η εν λόγω εταιρεία είναι από τις πιο σημαντικές της αγοράς των γαλακτοκομικών στη Βουλγαρία.

H εταιρεία που εξαγοράστηκε διαθέτει πάνω από 50 χρόνια παρουσίας στο χώρο των γαλακτοκομικών στη Βουλγαρία και στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνεται η παραγωγή αγελαδινού, πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος. Έχει, δε, σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Ρωσία.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις