Η εταιρεία επενδύει στη βιωσιμότητα και την ποιοτική εξέλιξη των προϊόντων της.

Η Fabrica de Lapte Brasov, η οποία ανήκει στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη, έχει στόχο να επενδύσει 40 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, σε μια νέα γραμμή εμφιάλωσης γάλακτος, αυτοματοποιημένες αποθήκες και εξοπλισμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η εταιρεία, στα πλαίσια των επενδύσεων που σχεδιάσει για την ανάπτυξη του εργοστασίου στο Brasov, περιλαμβάνει την αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων, ούτως ώστε να καταστεί ενεργειακά αυτόνομη. Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή αποθήκης έτοιμων προϊόντων, χωρητικότητας 30.000 πελατοθέσεων,.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή της το 2011 έως και σήμερα, η Fabrica de Lapte έχει επενδύσει πάνω από 150 εκ. στοχεύοντας στην ποιοτική εξέλιξη των εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση των προϊόντων της. Μάλιστα, το εργοστάσιο γαλακτοκομικών στη Ρουμανία, είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά εργοστάσιο της χώρας, με δυνατότητα υποδοχής 1 εκ. λίτρων γάλακτος ημερησίως.

Η εταιρεία που είδε το τζίρο της να αυξάνεται κατά 6% μέσα στο 2021 και η οποία έχει σταθερή παρουσία σε 47 χώρες του εξωτερικού, ετοιμάζεται να κατασκευάσει εργοστάσιο χαλουμιού και στη Κύπρο, με τις εργασίες κατασκευής να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν προς τα τέλη του μήνα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις